RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: U toku radovi na regulaciji vodotoka Blizne

Radovi na uređenju regulacije vodotoka Blizna od ušća rijeke Save pa uzvodno u naselju Donji Brezik intenzivno se izvode i jedan od izvođača trenutno uređuje korito u dužini od 140 metara. S obzirom da čitav projekat predviđa regulaciju više stotina metara vodotoka Blizna, radovi neće biti završeni do kraja ove godine.

Osim rijeka Brke i Tinje, i Blizna je posljednjih nekoliko godina pravila velike probleme plaveći velike površine, a i klizišta su bila česta u tom dijelu Donjeg Brezika.

“Projekat predviđa ispravljanje korita potoka Blizna u dužini od 700 metara čime će se značajno smanjiti plovna područja i klizišta koja su proteklih godina bila intezivna u tom dijelu naselja”, ističe Zoran Gajić, šef Odjeljenja za poljoprivredu u čijoj je nadležnosti regulacija vodotoka u distriktu .Do kraja godine korito bi trebalo biti ispravljeno i izvršena regulacija na dionici od  mosta na putnoj komunikaciji Brčko – Bijeljina pa do rijeke Save, a naredne godine radovi će biti nastavljeni uzvodno od mosta, s obzirom da je eksproprijacija završena i u tom području, a tu su upravo poplave pravile i najveće probleme.

Za regulaciju i ispravljanje dijela korita potoka Blizne od mosta kod Vestvalije do ušća u rijeku Savu obezbijeđena su sredstva u iznosu od 600 000 KM.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Zavidni rezultati u radu ULJUB-a Brčko u prošloj godini

Suvad Alagić

Brčko: Na bolničkom liječenju 24 pacijenta od kojih 13 sa teškom kliničkom slikom

Radio Brčko

Брчко: Упркос благом повећању броја заражених, за сада нема нових мјера

Дејана Крстић