RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Čović: Odnose s Rusijom podići na viši nivo

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović rekao je danas u Moskvi na sastanku sa predsjednikom Savjeta Federacije Valentinom Matvijenko da se BiH nada uspostavljanju bliske saradnje s Rusijom i podizanju bilateralnih odnosa na viši nivo.

“Želio bih da ovaj sastanak omogući da naše odnose podignemo na potpuno drugačiji, viši nivo, ali i da pomognemo našim izvršnim vlastima da uspostave konkretniju komunikaciju i saradnju”, rekao je Čović.

Čović je podsjetio da je Matvijenkova predvodila rusku delegaciju u posjeti BiH u aprilu 2018. godine, kada su u BiH održani parlamentarni izbori, prenosi TASS.

“Od tada pokušavamo ojačati vlast u parlamentarnim tijelima. Tek prošle godine uspjeli smo formirati Savjet ministara i tek tada je Parlamentarna skupština BiH počela u potpunosti da radi”, rekao je Čović i dodao da je sada moguća uspješna interparlamentarna saradnja.

Čović je ocijenio da je saradnja parlamenata dviju zemalja primjer za sve i napomenuo da postoji dobar potencijal za jačanje bilateralnih odnosa.

“Verujem da ćemo uskoro moći da proširimo mogućnosti saradnje u oblasti obrazovanja, kulture, nauke, ekonomije”, rekao je Čović.

On je naveo da u BiH očekuju posjetu Matvijenkove u maju na zasjedanju Asocijacije evropskih senata.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Čović sa državnim zvaničnicima i privrednicima Izraela

Radio Brčko

U Drvaru počela proširena sjednica Predsjedništva HNS-a

Radio Brčko

Čović u narednih osam mjeseci predsjedava Domom naroda PSBiH

Radio Brčko