RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Odabrane firme za zimsko održavanje puteva

JP “Putevi Brčko”, u čijoj se nadležnosti nalazi i zimsko održavanje puteva, završilo je  proceduru izbora firmi koje će ove zime raditi na održavanju putnih komunikacija i pješačkih površina u Brčko distriktu.

Kao i predhodnih godina, Brčko distrikt će biti podijeljen u četiri zone, te će se tako održavanje prohodnosti na putnim komunikacijama i pješačkim površinama vršiti u zoni istok – firma “Arapovac”, zoni zapad – firma “Roading”, grad Brčko održava JP “Komunalno Brčko” i od ove godine prvi put će se vršiti čišćenje snijega i sa parking površina što će raditi firma “Papilon”.

“JP “Putevi” će preduzeti sve aktivnosti kako bi, ove zime, parking prostori bili očišćeni od snijega jer su oni i jedan od izvora prihoda preduzeća” istakao je Jasmin Memišević, zamjenik direktora za putnu mrežu.

Zimska sezona u kojoj pomenute firme imaju obavezu da vrše čišćenje od snijega traje od 15. novembra do 15. aprila naredne godine.

Na području Brčko distrikta ima oko 900 kilometara puteva od čega 700 asfaltnih i oko 200 makadamskih.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.