Arhiva

Dodjeljena Bikon plus priznanja za 2013.godinu

U Brčkom je tradicionalno održana završna ceremonija 8. kruga dodjele Bikon Plus priznanja za najbolje prakse lokalne samouprave u BiH.

U ovom ciklusu, odnosno svojevrsnom takmičenju lokalnih samouprava, priznanja su dodjeljena u četiri oblasti.

Gradu Bijeljini i Općini Srebrenik, dodjeljena su priznanja u oblasti Civilna zaštita- funkcionisanje jedinica lokalne samouprave u vanrednim situacijama, dok su u oblasti Stvaranje povoljnog ambijenta u jedinicama lokalne samouprave radi privlačenja investicija, priznanja dobili općine Teslić, Tešanj i Kotor-Varoš.

Općine Nevesinje i Stari Grad dobile su priznanje u oblasti Saradnja skupština općina sa građanima u procesu donošenja odluka, dok je općina Žepče priznanje dobila u oblasti Zaštita životne sredine u funkciji održivog razvoja općina/grada.

Inače, u programu Bikon plus,  u proteklih sedam godina učestvovalo je preko 66% općina u BiH i do sada je dodjeljeno 47 Bikon priznanja

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button