Arhiva

Projekt “Mala markica veliki osmjeh“ učenicima u distriktu osigurao oko 40 tisuća užina

Crveni križ /krst distrikta Brčko BiH je započeo  2010 godine projekat „Mala markica veliki osmjeh“u suradnji s Odjelom za obrazovanje , kazao je Denis Šehanović tajnik Crvenog križa/krsta Brčko distrikta.

Riječ je o projektu distribuiranja  markica , i  samo  je prošle godine  Crveni križ  školama donirao 7844 markica  , ili  preračunato  10.000 užina koje su namjenjene učenicima iz socijalno ugroženih obitelji.

Broj učenika iz socijalno ugroženih obitelji   je mnogo veći,  pa je zaduženim u školi  nezahvalna zadaća odabrati  ugroženije od ugroženog.

Markice se distribuiraju  dva puta godišnje, cijena jedne markice je  0,5 KM .

Svake godine Crveni križ/kst Brčko distrikta  distribuira markice u 12 osnovnih i 4 srednje škole, naglasio je Šehanović.

 

 

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button