RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

U gradu završena numeracija objekata, kuće u predgrađu još uvijek bez broja

Za razliku od prigradskih naselja, imenovanje ulica i trgova na području gradske zone Brčko distrikta zaokruženo je sa ukupno 284 ulice. Ramiz Ahmetović, stručni referent Pododjela za puteve i parkove u brčanskoj Vladi ističe da je broj zahtjeva za određivanje brojeva na novoizgrađenim stambenim ili poslovnim objektima u porastu, te da je u posljednje dvije godine izdato preko 1.000 numeriranih tabli za objekte u gradskoj zoni.

Ramiz Ahmetović

Ahmetović je izjavio i to da se procedura na zahtjev stranke i konkuretnim postupkom operativnih sredstava Pododjela završava vrlo brzo i da nema dugog čekanja. Najviše zahtjeva pristiže iz naselja koja se iz uže gradske jezgre pružaju prema periferiji grada, kao što su: Ivici, Mujkići, Semberska ulica, Dizdaruša, Bijeljinska Cesta, Brod, Novi Rasadnik i Rijeke, a gdje je zabilježeno najviše novoizgrađenih stambenih jedinica.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!