RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Samo četiri profesionalca brinu se o 24 sportske dvorane u Brčko Distriktu

U Brčko Distriktu postoje 24 sportske dvorane za koje se brinu samo 4 profesinalna lica. Prema uobičajenim standardima za svaku dvoranu bi trebalo da se brine barem po jedno profesionalno lice.

Ova složena situacija sa korištenjem sportskih dvorana u Brčkom traje godinama unatrag, a kompromisno rješenje je pronađeno tako da dio oko održavanja dvorane sami korsnici preuzimaju na sebe i podnose sedmični izvještaj Vladinom Pododjela za sport, kulturu i turizam.

Zvonimir Marić, stručni saradnik za razvoj sporta u Pododjelu nam je kazao da dnevno u dvoranama boravi preko 2.000 korisnika, od najmlađih, do veretana, a vikendom se taj broj i povećava.

„Mi pokušavamo da izađemo u susret svim pravnim subjektima i organiziovanim grupama koji imaju za potrebu sportsko takmičenje i sportske rekreacije“, napomenuo je Marić.

Za razliku od drugih sredina, očito je da je ovakva situacija u Brčko Distriktu prilično složena i komlikovana kao sistem koji, za divno čudo, zasad funkcioniše bez većih problema.

Najavljena izgradja multifunkcionalne sportske dvorane, umnogome bi , ako ne riješila,  a ono sigurno rasteretila korištenje sportskih dvorana u Brčko Distriktu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!