RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

HSS: Podrška Čoviću zalog za buduću konstruktivniju saradnju između hrvatskih stranaka

“Hrvatska seljačka stranka- Braća Radić” Brčko distrikt BiH organizovala je konferenciju za medije na kojoj je istaknuto da, iako ova stranka ne učestvuje aktivno u kampanji za predstojeće Opće izbore, su njeni predstavnici, na ovaj način, željeli da upoznaju javnost o aktivnostima na lokalnom nivou, ali i onima koje HSS vodi na nivou države.

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke BiH, Mario Karamatić, podsjetio je da je slogan ove stranke “Vjera u Boga i hrvatska sloga“, te da svo vrijeme postojanja forsiraju priču o zajedništvu u prvom redu hrvatskog naroda.

„Odavdje želimo poslati poruku da će i HSS ovdje u Brčkom za člana predsjedništva iz reda hrvatskog naroda podržati gospodina Dragana Čovića, kao kandidata stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora. Kao i liste za sve razine vlasti stranaka Hrvatskog narodnosg sabora“, istakao je Karamatić.

Govoreći o dosadašnjim odnosima i tenzijama HDZ-a i HSS-a u Distriktu, Karamatić je dodao da se nada da je ovo početak smanjenja tih tenzija.

„Svi zaključci Hrvatskog narodnog sabora su za nas obvezujući i oni također obvezuju da se u tijelima vlasti sudjeluje sukladno izbornom rezultatu, što nije slučaj ovdje u Brčkom. Očekujemo da se to u budućnosti promjeni i da HDZ i HSS, kao dvije najjače stranke sa hrvatskim predznakom, ovdje u Distriktu ubuduće nastupaju pod krovom Hrvatskog narodnog sabora“, naglasio je Karamatić.

Predsjednik brčanskog HSS-a Braća Radić Ivan Krndelj, kazao je da su u ovoj stranci svjesni da međusobne svađe između hrvatskih stranaka ostavljaju tragove na terenu, te da smatraju da s tim treba prestati.

„Ovo je naš gest dobre volje da podržimo gospodina Čovića, i zalog za buduću suradnju koju smo započeli ovih dana u razgovorima i sa predsjednikom HDZ-a Brčko distrikta Antom Domićem i gospodinom Filipovićem. Nadamo se da ćemo ići u tom pravcu i da ćemo na neki način dogovoriti bolju suradnju“, rekao je Krndelj.

Kako je naglasio još jednom, iz ove stranke odazivaju se na poziv Dragana Čovića da mu hrvatske stranke daju podršku, kao zalog jedne mirnije i konstruktivnije saradnje za budućnost.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Počinje kontrolno brojanje glasačkih listića iz Brčkog

Radio Brčko

Brčko: Tri nova slučaja zaraze virusom korona

Radio Brčko

Brčko: Otvorena izložba u Gradskom muzeju

Sandra Živković