Arhiva

Istorijsko naslijeđe u promociji turizma

Na prostoru Brčko distrikta evidentirano je oko pedeset mikro lokaliteta koji se mogu svrstati u istorijsko naslijeđe ovog kraja i koji se kao takvi mogu prezentirati  kao potencijalni turistički sadržaji.

U tom smislu posebno se ističe šire područje oko Gornje Skakave, Bijele i Dubrava  sa objektima Zidina, Kule i galerije  Šimun istakla je Vanja Žigić diplomirani arheolog i voditelj arheološko – etnografske zbirke u Brčkom.

I u strogom centru grada turistima mogu biti zanimljivi objekti koji su nastali u devetnaestom vijeku kada je Brčko bio važan trgovački  centar.

U tom vremenu su izgrađeni neki veoma značajni objekti poput Vijećnice, Hotela Posavine , zgrada Palestine  ili Turskiog  konzulata od kojih su neki od njih uvršteni i u nacionalne spomenike BiH dodala je Žigić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button