RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Počinje rekonstrukcija Ginekologije

Nakon višegodišnjih najava, ovog proljeća započinje rekonstrukcija brčanske Ginekologije za koji su sredstva u vrijednosti od 250 hiljada KM obezbijeđena u kapitalnom budžetu.

Prema riječima prim. dr Slavka Nikića, šefa Odjela za ginekologiju, projekat podrazumijeva opremanje još jedne operacione sale, renoviranje rađaone, kupatila i čekaonice za prijem i otpust novorođenčadi.

On naglašava da je posebno značajno to što će Ginekologija imati još jednu operacionu salu koja će, u značajnoj mjeri, rasteretiti rad ljekara u situacijama kada dvije ili više pacijentica moraju imati operacioni zahvat u isto vrijeme.

Tenderska dokumentacija za ovaj projekat je završena, radovi bi trebali početi sa otvaranjem građevinske sezone, a završeni do polovine ove godine.

Osim rekonstrukcije objekta Ginekologije prim. dr. Nikić je posebno naglasio potrebu da se što hitnije počne ulagati u ljudske resurse jer veliki broj babica i ljekara u narednih nekoliko godina stiče uslove za penziju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.