RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Jaka žena-jaka porodica

U organizaciji Asocijacije žena SDA i «Fatma»-Brčko, upriličen je okrugli sto i promocija knjige pod nazivom «Jaka žena-jaka porodica». Pred više od 200 okupljenih u velikoj Sali “Islahijeta”, uvodničar je bila autorica knjige, Sanela Karišik –Begović, koja piše pod pseudonimom Sara Sabri.

„Kroz svih dosadašnjih devet knjiga, pokušavam ukazati na značaj žene unutar društva uopšte, a naročito kad je riječ o porodici, odnosu među supružnicima, kao i odnosu na relaciji roditelj-dijete. Ovom segmentu nije dovoljno posvećeno pažnje i stoga, kroz knjige, želim prije svega ženama, ukazati koliki je njihov značaj kad je ova problematika po srijedi», naglasila je autorica, Sara Sabri.

O značaju ovakvih  dijela, u ime organizatora, govorile su i Almedina Kevrić, te Hazireta Lenjihac, a promociju je kratkim obraćanjem otvorio dopredsjednik SDA Brčko i glavni koordinator Vlade Distrikta, Damir Bulčević, naglasivši da sama organizacija promocije, te odziv sugrađanki potvrđuje da mladi u pomenuta dva ogranka Stranke demokratske akcije, osjećaju koje su teme najaktuelnije i znaju na kvalitetan način animirati članstvo.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.