RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

JP “Luka” Brčko ostvarilo veći prihod od planiranog

Poslovnim planom J.P. “Luka Brčko” za 2017. godinu koji je iznosio 2 miliona i 268.500 KM, ostvareno je 30-ak hiljada maraka više, te je na taj način preduzeće zabilježilo veoma pozitivne rezultate, izjavio je direktor Marinko Viljušić.

Od planiranih 185. 500 tona, “Luka” je kod pretovara roba ostvarila 122.000 tona, finasijski plan pretovara iznosio je 832.500 KM, a realizovano je 560.000 KM plana.

“Ovaj gubitak je bio očekivan zbog zaleđenosti i vodostaja Save”, pojasnio je Viljušić.

Od zakupnine je planirano 275.000 KM, a ostareno je 323.000 KM, dok je plan za iznajmljivanja terminala bio 930.00 KM, a realizovano je oko 1,2 miliona maraka.

„Ostali prihodi su bili u planu 231.000 KM, a ostvarili smo 275.000 KM“, precizirao je Viljušić.

Viljušić je iznio mišljenje da će brčanska “Luka”, ukoliko se ne realizuje kredit od Evropske banke za obnovu i razvoj, morati dignuti komercijalni kredit kako bi se modernizovala ova jedina riječna luka u BiH.

Na svojoj sjednici 15. januara Skupština Brčko Distrikta je prihvatila „Poslovni plan“ “Luke” za 2018. godinu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.