Arhiva

JP “Putevi” Brčko za održavanje puteva izdvaja oko 1,6 milijuna maraka

JP „Putevi“ Brčko je krajem siječnja raspisalo javnu nabavu ljetnog održavanja puteva u zoni grada i  zoni  zapada, s obzirom da u zoni istok postoji hibridni raniji ugovor na tri godine.

Izbor ponuđača je u završnoj fazi, kaže Rizo Čivić, pomoćnik direktora  u JP „Putevi „Brčko. On ističe  da je  nakon sprovedene procedure  izabran  napovoljniji ponuđač za ljetno održavanje puteva , što podrazumjeva, osim krpanja udarnih rupa, i nasipanje makadamskih  oštećenih puteva, skidanje viška zemlje s nasipa i bankina te  njihovo košenje.

Za očekivati je u sljedeća tri tjedna da će biti u potpunosti  završen proces javne nabave i da će izvođači biti uvedeni u posao.

U zoni zapada ima oko 200 kilometara asfaltnih i 70-ak makadamskih puteva. U zoni Istoka, ima oko 80 asfaltnih i 70 makadamskih, dok u zoni grada oko 270 asfaltnih i 30 kilometara makadanskih puteva.

“Imamo oko 750 kilometara asfaltnih i 170 kilometara makadamskih puteva, što je  ukupno 920 kilometara putnih pravaca u distriktu Brčko, za  čije  se održavanje  na godišnjoj razini  izdvaja oko 1,6 milijuna KM. Za zonu zapad je osigurano 485 tisuća maraka, za istok 516, a za grad 550 tisuća KM, dok se  za redovito održavanje svjetlosne signalizacije, odnosno semafora, izdvaja oko 30.000 KM”, rekao je Čivić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button