RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Кадрић присуствовао свечаности поводом завршетка Twining light пројекта

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Есед Кадрић писуствовао је у петак 15. децембра, у Парламентарној скупштини БиХ у Сарајеву, свечаности поводом завршетка Twining light пројекта „Подршка административним структурама за послове интеграција у ЕУ парламентим у БиХ“. Ријеч је о другој фази пројекта који је финансирала Делегација Европске уније у БиХ,  а који је реализован у сарадњи с Народном скупштином Мађарске.

– Желим да изразим задовољство чињеницом да смо били дио овог пројекта и да ћемо наставити започете активности на јачању капацитета Скупштине Брчко дистрикта БиХ како би обезбиједили ефикасно обављање послова везаних за питања европских интеграција из наше надлежности. Посебно значајним сматрам успостављени механизам сарадње парламената који ћемо јачати и у наредном периоду – рекао је предсједник Кадрић.

Он је истакао да је у мандату актуелног сазива Скупштине Брчко дистрикта, која је успостављена у новембру 2016. године, након локалних избора у БиХ, интензивиран рад Комисије за европске интеграције и да ће Скупштина ускоро разматрати ревидирани Акциони план за унапређивање улоге Скупштине у контексту ЕУ интеграција и убрзати његову реализацију.

На свечаности која је уприличена поводом завршетка Twining light пројекта промовисан је први број заједничког Билтена о европским интеграцијама парламената у БиХ урађен у оквиру овог пројекта, а према Протоколу који су половином октобра потписали секретари парламената у БиХ.

Свечаности у Сарајеву присуствовали су замјеник предсједника Народне скупштине Мађарске Иштван Јакоб, представници Делегације Европске уније у БиХ,  предсједавајући парламената у БиХ, руководилац Пројекта Золтан Хорват, са сарадницима, као и чланови Управног одбора Пројекта. Осим предсједника Скупштине Брчко дистрикта Еседа Кадрића присутни су били и Урош Војновић, предсједавајући скупштинске Комисије за европске интеграције и шеф Стручне службе Скупштине Јово Галић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!