RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Povišeni vodostaj Save za sada ne stvara probleme u Brčkom

Porast vodostaja rijeke Save za sada ne stvara probleme na području distrikta Brčko, ali Pododjel za zaštitu i spašavanje Vlade Brčko distrikta konstantno prati stanje na terenu i pripravan je za eventualnu intervenciju, potvrdio nam je danas šef tog pododjela, Mićo Simikić.

Povišeni vodostaj rijeke Save pogoduje plovidbi, ali u isto vrijeme stvara poteškoće brodarima i nautičarima jer zbog velikih količina granja i predmeta koje rijeka nosi dolazi do oštećenja plovnih oznaka, izjavio je kapetan brčanske kapetanije, Mladen Rogić.

Prema podacima sa mjernih stanica, danas od 12 sati je prestala rasti razina Save i ako sljedećih dana ne bude novih obilnih padavina uzvodno, Sava bi se vrlo brzo mogla vratiti na uobičajeni nivo.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.