RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Situacija sa HDZ-om izazvala zemljotres na političkoj sceni u Distriktu

Zastupnici koji tvore vladajuću koaliciju iz reda Srba, u Skupštini Distrikta, jasno su iznijeli stav, i nakon jučerašnjeg sastanka, da podržavaju funkcinisanje parlamentarne većine u dosadašnjem sastavu bez obzira na činjenicu da HDZ, u svom klubu, umjesto dosadašnja tri ima dva zastupnika.

«Nas veže koalicioni sporazum. Vidjećemo kakav rezultat će dati funkcionisanje, na ovim osnovama, Vlade i Parlamenta u narednom periodu, naročito u kontekstu obaveze donošenja odnosno usvajanja budžeta do kraja marta», rekao je predsjednik SDS-a i zastupnik u Parlamentu, Uroš Vojnović.

Ovo što se desilo HDZ-u, prema Vojnoviću je «izazvalo zemljotres na političkoj sceni u Distriktu», no, u suštini, Vojnović smatra da će svi učesnici u parlamentarnoj većini morati donijeti svoje stavove svjesni činjenice da u Brčkom ni jedan politički subjekt sam ne može odlučivati jer mora uvažavati i opredjeljenja druga dva naroda.

S tim u vezi, akcentira Vojnović, i u buduće će biti usaglašavani i prihvatani zajednički stavovi.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.