RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Kadrić: Rad bi bio i biće otežan ukoliko koalicija sa Stjepanovićem na čelu ostane na okupu

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH, Esed Kadrić, prokomentarisao je danas da bi prelazak zastupnika Tomislava Stjepanovića u nezavisne zastupnike, te činjenica da  zajedno sa zastupnicima HSS-a sada u brčanskoj Skupštini čini klub od tri zastupnika, mogao praviti problem u parlamentarnoj većini, naročito kada je riječ o ključnim aktivnostima kao što je donošenje zakona iz oblasti obrazovanja, potom usvajanje budžeta ili regulacionih planova.

«Rad bi bio i biće otežan ukoliko koalicija sa Stjepanovićem na čelu, ostane na okupu. Mi još nemamo nikakve donešene odluke. Inače, imaćemo niz sastanaka na ovu temu, unutar još uvijek vladajuće koalicije, kako bismo vidjeli status HDZ-a», rekao je nakon prvih konsultacija predstavnika Bošnjaka u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, sa čelnicima HDZ-a, predsjednik Skupštine Brčko Distrikta BiH, Esed Kadrić.

Kadrić je inače izrazio i uvjerenje da će u narednih nekoliko dana situacija biti jasnija, te da će se iskristalisati svi neophodni stavovi koji će biti opredjeljujući kako dalje funkcionisati, tim prije jer je Skupštini upućen zahtjev od strane kluba predvođenog Stjepanovićem da se HDZ pomjeri u opoziciju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.