RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Koliko novca su na službene mobitele potrošili Čović, Sarajlić, Krišto, Radmanović …

Sekretarijat Parlamentarne skupštine BiH sačinio je informaciju o tome koliko su zastupnici, delegati i sekretari pojedinih ureda u PSBiH napravili troškova mobilnih telefona.

Riječ je o periodu od 6. decembra 2018. do 1. augusta 2019. godine, a informacija je sačinjena na upit zastupnice Nezavisnog bloka Aide Baručije.

Prema informaciji koju je sačinio Sekretarijat, a koja je u posjedu portala Klix.ba, predsjedavajući Kluba HDZ-a BiH Nikola Lovrinović u navedenom periodu napravio je troškove za usluge mobilne telefonije u iznosu od 672 KM, a Sifet Podžić, delegat DF-a, 231 KM. Deleget SNSD-a Nebojša Radmanović potrošio je 415 KM, a delegat SDA Asim Sarajlić 805 KM.

Trošak Saše Magazinovića, zastupnika SDP-a, iznosio je 1.244 KM, a zastupnice HDZ-a Borjane Krišto 740 KM.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Dragan Čović (HDZBiH) potrošio je 867 KM, a njegova stranačka kolegica Lidija Bradara 752 KM. Predsjedavajući Kluba Srba u Domu naroda Sredoje Nović (SNSD) imao je trošak od 771 KM, a parlamentarni vojni povjerenik Boško Šiljegović 374 KM.

Sekretar Zastupničkog doma Marin Vukoja potrošio je 673 KM, a sekretarka Doma naroda Gordana Živković 306 KM. Kenan Vehabović, sekretar Zajedničke službe PSBiH, imao je trošak od 821 KM, a delegat SDA Sead Kadić 255 KM.

Predsjednik Kluba DF-a u Zastupničkom domu Dženan Đonlagić je za usluge mobilne telefonije potrošio 1.100 KM, a delegat SNSD-a Nikola Špirić 568 KM. Njegov stranački kolega u Zastupničkom domu Staša Košarac potrošio je 933 KM, a delegat HDZ-a Bariša Čolak 400 KM.

Izvor: www.klix.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Novac od podsticaja na računima poljoprivrednika od početka narednog mjeseca

Admir Kadrić

Raste broj blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH

Radio Brčko

Peter van der Overart: Za rješavanje migrantske krize u BiH uloženo oko 58 miliona evra

Radio Brčko