RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Kontrolom utvrđeno da je svaki drugi vozač prekoračio dozvoljenu brzinu kretanja

Rezultati akcije, koju su proveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) u periodu od 1. do 5. augusta, pokazali su da je svaki drugi kontrolisani vozač prekoračio dozvoljenu brzinu kretanja vozila.

Evidentirano je 4.260 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, a zbog vožnje pod uticajem alkohola sankcionisan je 671 vozač.

Njih 70 ili 10,4 posto zadržano je lišenjem slobode zbog alkohola (61 zbog utvrđene količine alkohola u organizmu iznad 1,51 g/kg, a devet zbog odbijanja da se podvrgnu alkotestiranju).

Kod najvećeg broja vozača, odnosno kod njih 354, utvrđena je količina alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg.

-Za 16 vozača procijenjeno je da bi ih trebalo potvrgnuti ispitivanju na prisustvo opojnih droga ili lijekove koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje, od čega je njih 13 odbilo da se podvrgnu testiranju, te su isti sankcionisani i isključeni iz saobraćaja – navodi se u saopćenju iz entitetske policije.

Ponovo apeluju na sve učesnike u saobraćaju da se odgovorno ponašaju i poštuju saobraćajne propise.

Izvor: FENA

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

EU razmatra uvođenje ISA sustava koji će usporiti auto ako se prekorači brzina

Radio Brčko

Brčko: Obavještenje Policije o načinu realizacije zahtjeva u vezi sa saobraćajem

Radio Brčko

Brčko: Policija oduzela vozilo od višestrukog povratnika u vršenju najtežih prekršaja u oblasti saobraćaja

Radio Brčko