RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Do ljeta kružni tok u naselju Ilićka

Izgradnja kružnog toka u brčanskom naselju Ilićka trebala bi započeti na proljeće,  potvrdili su u JP “Putevi Brčko”.

Idejno rješenje i projektna dokumentacija za kružni tok na ovom lokalitetu su već urađeni, obezbijeđeni lokacijski uslovi, a izdavanje građevinske dozvole se očekuje početkom februara.

“Radovi mogu početi na proljeće i sve aktivnosti na izgradnji bi trebale biti završene u okviru šezdeset kalendarskih dana, a možda i kraće”, istakao je Jasmin Memišević,  zamjenik direktora za održavanje putne mreže u ovom preduzeću.

Za izgradnju kružne raskrsnice u naselju Ilićka već su obezbijeđena sredstva u iznosu od 250 hiljada KM.

Pored ovog u JP “Putevi” su uradili idejna rješenja i za kružne tokove na još šest lokaliteta u Brčkom (Izbor, Klanac, Merkur, Kasino, Kuglana i Eš naselje) za šta je  zatraženo izdavanje lokacijskih uslova, ali ih nadležna Odjeljenja u Vladi Brčko distrikta nisu odobrila.

U obrazloženju za odbijanje se, kao razlozi, navode da Regulacionim planovima na tim lokalitetima nije predviđena kružna raskrsnica, ali i neriješeni imovinsko pravni odnosi.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!