RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

“Merhamet Brčko” podijelio 15 tona humanitarnih roba

Humanitarno udruženje građana Bošnjaka „Merhamet Brčko Distrikt BiH“ podijelio je danas putem svojih povjerenika 15 tona raznih humanitarnih roba za domaćinstvo, za najgroženije socijalne kategodije u Brčko Distriktu.

“Vrijednost podijeljenih roba je oko 15. 000 KM, a pomoć će dobiti oko 1.100 porodica bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost”, kazao je Mustafa Ibrišimović, predsjednik “Merhameta Brčko”. Osim glavnog donatora Mlin „Nezić“ iz Gradačca, u pomoći su učesvovali i donatori s područja Brčko Distrikta.

Humanitarnu pomoć koja je danas dijeljena od strane “Merhameta Brčko” dobilo je petnaestak brčanskih mjesnih zajednica, dok je za 5-6 mjesnih zajednica do daljnjeg ova pomoć obustavljena i biće nastavljena po izboru novih povjerenika za podjelu pomoći.

U ime građana MZ Grčica i MZ Srpska Varoš, riječi zahvale uputili su povjerenici “Merhameta”, Mehmedalija Hodžić i Sadik Muratović.

Tokom današnjeg dana, putem povjerenika “Merhameta”, pomoć u riži, ulju, šećeru i brašnu biće distribuirana na cijelom području Brčko Distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.