RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Милић: Договорили смо веома повољну цијену снабдјевања струјом у 2018. години

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ данас је у Бања Луци са министром за индустрију и енергетику у Влади РС, Петром Ђокићем, договорио снабдијевање електричном енергијом Дистрикта за наредну годину под веома повољним условима.

„Наредних дана очекујемо потписивање Уговора који ће за Брчко дистрикт значити снабдјевање Дистрикта електричном енергијом за цијелу наредну годину под веома повољним условима на бази цијене која ће значити рентабилно пословање јавног предузећа „Комунално“. То је у овом тренутку најважније јер ћемо добити цијену која је сигурно најповољнија у односу на све друге понуде и која неће угрозити пословање нашег ЈП „Комунлано“, нагласио је градоначелник Милић након разговора које је у Бања Луци водио са представницима Владе и Електропривреде РС.

Он је за постизање договора изразио посебну захвалност на ангажовању министру Петру Ђокићу и директору Електропривреде РС Жељку Ковачевићу који су имали разумијевање за позицију Дистрикта.

„Упркос лошој хидролошкој ситуацији у РС и кретању цијена елекетричне енргије на свјетском и тржишту унутар Републике Српске, изашли су колико је то у овом тренутку било могуће захтјевима дистрикта Брчко што је у овом тренутку за нас најважније“, прецизирао је Милић.

Он је поручио да ће, Уговор између Брчко дистрикта и Електропривреде РС, бити потписан до 19. децембра са цијеном која важи за потрошаче у Републици Српској.

Министар Ђокић је изразио задовољство што Министарство индустрије, енергетике и рударства са Брчко дистриктом БиХ има одличну сарадњу, те истакао да је увјерен да ће се такав вид сарадње наставити и у наредном периоду.

„Данас смо размијенили мишљења у вези са изналажењем најповољнијих модалитета за снабдијевање електричном енергијом Брчко дистрикта БиХ од стране Електропривреде Републике Српске”, рекао је министар и додао да је за Брчко дистрикт БиХ набавка електричне енергије од стране Републике Српске повољнија у поређењу са набавком електричне енергије од стране ФБиХ.

Састанку осим министра Ђокића и градоначелника Милића присуствовали су и директор Електроприведе Републике Српске Жељко Ковачевић и Армин Драпић у име Јавног Комуналног предузећа Брчко дистрикта.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.