RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Milić: Vlada spremna pomoći u rješavanju problema JP “Komunalno”

Komentarišući apel Sindikata Radne jedinice “Elektrodistribucija” Javnog preduzeća “Komunalno” da izvršna i zakonodavna vlast pod hitno počne rješavati nagomilane probleme u komunalnom preduzeću, gradonačelnik Siniša Milić je izjavio da je Vlada spremna pomoći koliko je u njenoj mogućnosti, ali i da se prethodno treba razriješiti pitanje rukovođenja tim preduzećem.

Takođe je naveo da je, u ovoj situaciji, prisutan i apsurd po kome je Vladi, u skladu sa Statutom Brčko distrikta, zabranjeno “miješanje” u funkcionisanje Javnog preduzeća “Komunalno Brčko”.

“Međutim, pošto je Gradonačelnik odgovoran i za ono za što nema ovlaštenja, bavimo se i bavićemo se pitanjem ovog javnog preduzeća. Trenutno su obezbijeđene pretpostavke za normalizaciju rada i funkcionisanje komunalnog preduzeća, ali i pretpostavke na iznalaženju prihvatljive cijene električne energije. Ipak, to nije dovoljno pa ćemo morati, prije svega, da riješimo pitanje upravljanja tim preduzećem”, rekao je gradonačelnik Milić naglasivši da je trenutni problem taj što u Javnom preduzeću “Komunalno” nemaju s kim da razgovaraja jer je potpuno nejasna situacija u vezi sa funkcijom direktora.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!