Arhiva

Ministrica uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić danas boravila u posjeti Uredu Vlade RS u distriktu Brčko

U redovitu posjetu Uredu Vlade Republike Srpske u Brčko distriktu   danas je boravila ministrica uprave i lokalne samouprave  Republike Srpske Lejla Rešić.Ona je kazala da je za godinu dana zaprimljeno u distriktu  i obrađeno oko 7500 državljanstava  dok se  na tijednoj  razini obradi oko 500 zahtjeva .

Čekanja su maksimalno 7 dana , uz uvjet da su svi proceduralni papiri uredni. Najveći interes građana distrikta Brčko, osim državljanstava,  su pitanja koja se odnose na ministarstvo za izbjegle i raseljene osobe , kao i ministarstvo rada i boračke zaštite.

U sljedećem će se razdoblju naći novo izvješće o radu Ureda , a mi očekujemo povećanje broja zahtjeva, istakla je Rešić.

Kada je u pitanju suradnja s  lokalnom  vlašću  ona je istakla da do sada nisu imali nikakvih pritužbi kako na administraciju u distriktu  Brčko  , tako i na njihov rad,  kazala je još Lejla Rešić , na upriličenoj konferenciji za novinare u Brčko distriktu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button