RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Са Европског универзитета, прошле године, изашло 26 професора математике и физике без валидних диплома

На приватном Европском универзитету у Брчком је, током прошле године, без адекватних школских докумената, на одсјеку за математику и физику дипломирало 26 студената, а један је стекао диплому магистра, изјавио је данас Момчило Пољић, шеф Одјељења за образовање у Влади дистрикта.

Према његовим ријечима, ради се о студентима који су, на универзитету у Брчком, дипломирали у року од осам мјесеци до годину дана, а сви су дошли са разних факултета у другим градовима.

Ниједан студент, како тврди Пољић, нема документе о наставном плану и програму факултета са којег је дошао у циљу поређења и прилагођавања са наставним планом и програмом Европског универзитета, а оцјене су им насумично признаване.

„Забрину сам и тврдим да се ради о „криминалној хоботници“ која је издала студентима дипломе без валидности, нелегалне и нелегитимне. Дипломе не могу бити поништене све док судске институције не ураде свој дио посла, а очигледно је да то суд у Брчком не жели урадити. Ја сам свој дио посао урадио, а сада треба питати суд и Тужилаштво зашто не пониште дипломе које се тренутно налазе у образовном систему дистрикта и окружења“, рекао је Пољић.

Сви професори математике и физике са Европског универзитета су, каже он, запослени и предају ученицима ове предмете.

„Зато позивам родитеље да, приликом уписа дјеце у школу, провјере ко су професори математике и физике. Тврдим да ти људи немају компентенције да раде у образовном систему и они су опасна друштвена штета која врши интелектуални геноцид над највреднијим дијелом нашег друштва, а то су ученици“, закључио је Пољић који је позвао Полицију, суд и Тужилаштво дистрикта да испитају цијели случај у вези са приватним Европским универзитетом у Брчком.

Реакција Mирка Кулића, рeктoра Eврoпскoг унивeрзитeтa у Брчкoм на данашње информације о студентима овог универзитета није изостала. Кулић је рекао да шеф Пољић, оваквим изјавама, намјерно замајава јавност  како би скренуо пажњу са незаконитих активности које је учинио.

„Пољић зна да ће, Рјешење о одузимању лиценце за рад Европском универзитету, бити поништено, а кажњен је и због кршења Закона о заштити личних података. Такође, према натписима у штампи се може видјети да је, због незаконитих радњи, имао посла са органима гоњења. Због свега овога, он измишља разне приче за Европски универзитет због којег је и дошао у незавидну ситуацију. То је почетак његовог краја“, рекао је Кулић.

Слободанка Ристанић

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Bosna i Hercegovina 9. maja obilježava svoj prvi Dan Evrope

Radio Brčko

Brčko: U saobraćajnoj nezgodi smrtno stradao biciklista

Radio Brčko

Izborna kampanja za Opšte izbore počela danas i trajaće do 6. oktobra

Radio Brčko