RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Mještanima Starog Rasadnika potrebna ambulanta

Izgradnja nove zgrade brčanske Mjesne zajednice Stari Rasadnik, koja je započela 2013. godine, trenutno se nalazi u drugoj fazi.

Mustafa Halilović, predsjednik ove mjesne zajednice istakao je, da se sada rade malteraža, podovi, keramičarski i vodoinstalaterski radovi, te da će postavljanjem sanitarije ova faza radova biti i završena.

“Rečeno nam je da će u ovoj godini nedostajati oko 20.000 maraka za vanjske radove, odnosno fasadu. Tender je raspisan i trebalo bi se pristupiti i ovim radovima. U ovom momentu, zajedno sa sredstvima iz 2017. godine, odnosno 20.000 maraka koje smo dobili za infrastrukturne projekte, na raspolaganju imamo još ukupno 30.000 maraka”, kazao je Halilović.

Prema njegovim riječima, u samu zgradu veličine oko 340 kvadrata, će sa završnim radovima biti uloženo ukupno oko 140.000 maraka.

Kako je dodao, vjerovatno će uputiti i inicijativu da se u novoj zgradi jedan dio prostora namjeni za ambulantu s obzirom da Stari Rasadnik, zajedno sa mjesnim zajednicama Brod, Lipovac i Suljagić Sokak imaju oko 10.000 stanovnika.

Kada je riječ o infrasrukturnim projektima u ovom naselju, Halilović je istakao da tu ima dosta problema sa rješavanjem imovinsko –pravnih odnosa.

“To usporava poslove. Bez obzira što su projekti završeni i novac je obezbijeđen, tenderi se ne mogu raspisivati i izvođači uvoditi u poslove bez rješenih imovinsko-pravnih odnosa. U ovoj mjesnoj zajednici sada ima otprilike da se uradi oko blizu 2.000 dužnih metara kanalizacije, vode i putnih pravaca. Sad trenutno imamo oko 450. 000 maraka neutrošenih sredstava što se tiče te infrastrukture, što je žalosno jer imamo dio naselja, oko 30 posto, gdje mještani nemaju ništa riješeno”, pojasnio je Halilović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!