RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Završna svečanost manifestacije Dani kruha

Uz  veliki broj učenika, njihovih roditelja, prosvjetnih radnika  i gostiju drugih škola iz Brčkog i Tuzle danas  je  održana središnja manifestacija   Dani  kruha  koju je  i ove godine tradicionalno obilježila  Deseta osnovna škola  iz Bijele.

Pored  bogatog kulturno umjetničkog programa koji  su pripremili  učenici  ove i područnih  škola  posjetitelji su  imali prigodu da  obiđu  veliki broj  štandova sa proizvodima i hranom   koje  su pripremili  učenici i  njihovi roditelji.Sanja  Vilušić  logopetkinja  iz  ove škole  ističe da je cjelokupna manifestacija započela prošle sedmice  i da  su  današnjoj centralnoj svečanosti predhodili razni drugi događaji i radionice.

Sve  ono što je  bilo pripremljeno i   izloženo na  današnjoj  centralnoj svečanosti te predhodnih dana na štandovima  u Brčkom i Tuzli  bilo je prodajnog karaktera u svrhu prikupljanja sredstava za humanitarnu akciju pod  nazivom  Sretno djetinstvo-ljepša budućnost.Sakupljeni prilozi   tokom održanih  izložbi  i radionica  bit  će usmjereni   za pomoć  učeniku  Desete  osnovne  škole   čija  je  porodica u iznimno teškom  socijalnom stanju.

Partner  na  projektu  obilježavanja dana  kruha  je  Katolički   školski centar   Sveti Franjo iz Tuzle koji je sa  oduševljenjem prihvatio  da budu  dio ove  aktivnosti s obzirom na njen  humanitarni  karakter  istakao je Zlatko Špoljarević  pedagog psiholog u Gimnaziji  pri ovom centru.

Deseta  Osnovna  škola   Bijela   već tradicionalno  svakog oktobra   obilježava  Dane kruha s ciljem podizanja svijesti   o  zdravoj prehrani , povezanosti  čovjeka  s prirodom i čuvanja tradicije  i  lokalnih  običaja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.