RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Mostar: Otvoren prvi Festival permakulture u BiH

Prvi Festival permakulture u BiH otvoren je ovoga vikenda u Mostaru.

Prvoga dana aktivnosti Festivala se održavaju u Muzičkom Centru Pavarotti. Od 10 do 16 sati iskustva prezentiraju iskusni aktivisti iz Švicarske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji će predstaviti permakulturu u najboljem svjetlu, a od 21 sat Festival upotpunjava koncert grupe Zoster.

Ulaz je besplatan za sve koji žele sudjelovati. Drugoga dana Festivala, okupit će se permakulturni aktivisti iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine kako bi se upoznali, razmijenili iskustva i osmislili načine suradnje za budućnost. Festival će završiti posjetom permakulturnoj farmi Nešto Više, u Humilišanima, pored Mostara.

U duhu permakulture, zdravu i ukusnu zakusku za posjetitelje prvoga dana pripremile su mlade osobe sa invaliditetom iz socijalnog poduzeća RADIN (Los Rosales), a drugoga dana internacionalni volonteri Udruženja Nešto Više, od isključivo lokalnih i organski uzgojenih namirnica (eko-Jasmina i EkoDizajn), a za serviranje neće koristiti niti jedan komad jednokratne plastike.

Festivalski tiskani materijali urađeni su na recikliranom papiru i sa eko bojama, a osoblje MC Pavarotti će se pobrinuti da se za vrijeme koncerta Zostera ne koriste jednokratne plastične čaše.

Prvi Festival permakulture u BiH organizira Udruženje građana Nešto Više u suradnji sa i-platform, a kao nastavak istraživačkog rada kojeg je ranije ove godine napravila praktikantica Nešto Više i volonterka i-platforme Mirela Šimaga, uz podršku Univerziteta u Zuricu.

Izvor i foto: www.bljesak.info

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

BiH: Najviše automobila u 2018. godini kupila Vlada Brčko Distrikta

Radio Brčko

Beč: Predložen projekat ultra brzih vozova, kroz BiH bi prolazilo 340 km pruge

Radio Brčko

U BiH godišnje u prosjeku zastari oko šest miliona KM novčanih kazni

Radio Brčko