RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Nacrtu zakona o izmjenama Zakona o komunalnim djelatnostima dato zeleno svjetlo

Članovi Vlade Brčko distrikta danas su na 34. izvanrednoj sjednici usvojili zaključak kojim su dali suglasnost na amandman Kluba zastupnika Saveza nezavisanih socijaldemokrata (SNSD) na Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnim djelatnostima.

Gradonačelnik Siniša Milić kaže da je suština Zakona obezbjeđenje pružanja usluga parkiranja na javnim površinama na način da ta usluga bude u skladu s presudom Apelacijskog suda, a na osnovu ranijeg osporavanja određenih zakonskih rješenja. „Ovim zakonom je, između ostalog, predviđeno da se korisniku koji nije platio uslugu parkiranja, obavezno izda nalog u visini dnevne karte parkiranja, čija će cijena biti utvrđena cjenovnikom JP „Putevi Brčko“, rekao je gradonačelnik Milić.

Članovi brčanske Vlade sutra nastavljaju 35. izvanrednu sjednicu, nakon koje će biti održan i nastavak 29. redovite sjednice, a na kojoj bi se, između ostalih točaka dnevnog reda, trebao razmatrati Nacrt Zakona o visokom obrazovanju u Brčko distriktu BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.