RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Omogućen nastavak naplate parkiga u Brčkom

Brčanski Parlament u prijepodnevnom dijelu rada usvoio je Izmjene i dopune zakona o komunalnim djelatnostima koje tretiraju naplatu parking prostora, ali i izanalizirao rad Vlade Distrikra u prošloj godini.

Poenta usvojenih izmjena i dopuna zakona o komunalnim djelatnostima ide u pravcu poštovanja Odluke Apelacionog suda, pa se omogućava da JP Putevi, naplati cijelodnevnu parking kartu i to  kroz takozvani «obligacioni» odnos.

«Želja nas kao predlagača bila je da se izmjene ovog zakona, onogući zadržavanje 30-40 uposlenika u JP Putevi, koji bi inače ostali bez posla, jer ne bi imali mogućnost naplate parkinga», rekla je u ime SNSD-a, predsjednica Kluba zastupanika  Slobodanka Ćurčić.

Pred zastupnicima, u završnom djelu današnje sjednice ostalo je još sedam tačaka medju kojima su i analize Planova rada za ovu godinu, JP Luka, Putevi i Radio Brčko, ali i Informacija o sprečavanju izvoza i uvoza drvne mase, preduzećima iz Distrikta  i to u oba BH entiteta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.