RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Sa iskazanim potrebama odmah upoznati parlamentarnu većinu

Javne rasprava o Nacrtu budžeta Distrikta za tekuću godinu, okončane su jučerašnjom debatom predstavnika Privredne komore, Sindikata, te brojnih organizacija iz nevladinog sektora, u gradskom Domu kulture. I treća rasprava, na ovu temu, potvrdila je potrebu, prije svega ukrupnjavanja infrastukturnih porojekata koji se realizuju, što se posebno odnosi na aktivnosti po mjesnim zajednicama. «Skupštinska komisija za budžet, u ovom kontekstu je servis Parlamenta i sve iskazano od strane građana, biće prezentirano parlamentarnoj većini», istakao je predsjednik Komisije, Halil Ljuca.

“Zadatak svih zastupnika jeste da iskazano u javnim raspravama najozbiljnije uzmu u razmatranje, te učine maksimum kako bi glavnina izrečenog i našla svoje mjesto u budžetu Brčko Distrikta-BiH za ovu godinu”, dodao je Ljuca.

Inače, budžet Distrikta, koji okvirno iznosi 215 miliona maraka, Skupština treba usvojiti do kraja narednog mjeseca.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.