RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Nesavjesni vozači duguju 95.500 maraka “Putevima”

Od kako je počela s naplaćivanjem, usluga naplate parking mjesta na području Brčko distrikta često se ne poštuje. Za godinu dana, otkako se počelo s naplatom parkinga, Javno poduzeće “Putevi Brčko” izdalo je 4.778 doplatnih karata koje nesavjesni vozači nisu platili.

Mato Itrić, zamjenika ravnatelja JP “Putevi Brčko” kaže da je, po tom osnovu, poduzeće oštećeno za oko 95.500 maraka.

Mato Itrić

“Na ovaj iznos mi smo već platili oko 16.000 maraka poreza. Naša praksa je da opominjemo takve vozače kako bi izmirili svoje obveze. Zbog toga još jednom apeliram na korisnike koji nisu platili doplatnu kartu da izmire svoju zakonsku obvezu. S obzirom da imamo evidenciju svih vozača koji nisu platili kartu, u protivnom, morat ćemo pokretati sudske sporove “, poručio je Itrić, dodajući da se nerijetko događa da isti vozač učini dva ista prekršaja.

Blokatori se na automobile stavljaju nakon prve opomene. Nažalost, vozači znaju pobjeći do dolaska parking servisera zbog čega i jeste evidentan veći broj opomena u odnosu na broj vozača. Do sada su, kaže Itrić, parking serviseri blokirali blizu 2.000 vozila.

Podsjećamo, doplatna karta košta 20 maraka, dok deblokiranje vozila iznosi 30 maraka.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!