RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Novi pravilnik za privremene objekte

Na posljednoj sjednici Vlade Brčko distrikta usvojen je pravilnik kojim se definišu načini i odredbe zauzimanja javnih površina privremenih građevina na području Distrikta.

Novim pravilnikom se definiše pojam javnih povšina, uslovi pod kojima se javne  površine mogu koristiti, postavljanje privremene građevine, korištenje, očuvanje osnovne namjene kao i njihovo uklanjanje.

Svjetlana Čivčić

“Usvajanjem ovog pravilnika uveli smo i neke nove  pojmove poput termina zimska bašta, plutajući  objekti, balon hale, fast fud vozila, bine, skele kao i postavljanje reklamnih panoa i štandova”, kazala je Svjetlana Čivčić, šefica  Odjela za prostorno planiranje i imovinsko-pravne poslove u Vladi Brčko distrikta.

Postavljanje ljetnih bašti u pješačkoj zoni u centru Brčkog do sad je bilo regulisano posebnom  odlukom iz 2008. godine, dok će od sada postavljanje privremenih objekata na ovom lokalitetu biti regulisano usvojenim pravilnikom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.