RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Novo zasjedanje brčanskog Parlamenta

Brčanski Parlament održaće danas novu redovnu sjednicu čijim prijedlogom dnevnog reda je predviđeno 10 tačaka.

Među njima su razmatranje i usvajanje Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravobranilaštvu Distrikta, te onaj o platama i drugim naknadama u istoj instituciji. Oba zakona pred zastupnike dolaze u drugom čitanju. Pored toga, tu je i Nacrt zakona o zaštiti od nasilja u porodici, kao i izmjene i dopune Zakona o dječjoj i socijalnoj zaštiti u Distriktu, svi u prvom čitanju.

Osim toga, biće razmatran i Nacrt budžeta za tekuću godinu, kroz analizu prihodovne strane i materijalnih troškova, te nekoliko Odluka o javnim interesima, kao i Odluke o pokretanju postupka za izbor i imenovanje članova Nadzornog odbora JZU “Zdravstveni centar Brčko”.

Početak i ove sjednice, koju će “Radio Brčko” direktno prenositi, planiran je za 10 sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.