RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

U Brčkom predstavljen Plan izrade Izbornog programa SDP-a

Na javnoj tribini Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH) sinoć je u Brčkom nastavljen rad na izradi nacrta Izbornog programa ove partije – Plan 10 za opće izbore 2018. godine. Prisutnima su se obratili generalni tajnik SDP-a BiH Irfan Čengić, predsjednik brčanskog SDP-a, Suad Burić, te gradonačelnik Tuzle i zastupnik SDP-a u Federalnom parlamentu BiH, Jasmin Imamović.

Nacrt Izbornog programa sastoji se iz deset cjelina: Plan za ekonomiju, Plan za pravdu, Plan za mlade, Plan za ekologiju i turizam, Plan za obrazovanje, Plan za zdravstvo, Plan za pravedno društvo, Plan za kulturu i sport, Plan za EU, NATO i dijasporu i Plan za reformu javne uprave. Kako je predsjednik Burić izjavio, posebno poglavlje je posvećeno mladima, s ciljem sprječavanja njihovog odlaska u inozemstvo.

Irfan Čengić je ukazao na značaj Plana 10 i s aspekta gospodarstva, gdje će SDP, kako kaže, ponuditi rješenje za zapošljavanje i socijalnu politiku.

Tuzlanski gradonačelnik Jasmin Imamović istaknuo je da je Plan nastao na osnovu aktualnog stanja u BiH. “Prema Forbesovoj listi, Bosna i Hercegovina je s ekonomskog stanovišta najlošija u Europi, s pocijepanim tržištem i sa najviše birokrata u odnosu na broj stanovnika na svijetu. Treba nam jedan zaokret. Trebamo slušati građane i vratiti se Bosni i Hercegovini jer trenutna neizvijesnost dovodi do egzodusa mladih ljudi. Treba nam apsolutna promjena paradigme “da čovjek čovjeku nije vuk, nego brat”, kazao je Imamović.

SDP-ove tribine se održavaju diljem BiH. Građani, članovi i simpatizeri stranke na ovaj način mogu navesti svoje prijedloge za rješenje problema društva, koji će biti ugrađeni u nacrt Izbornog programa.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!