RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Raspisana dva javna poziva za boračke populacije Brčko Distrikta

Služba Boračko- invalidske zaštite i civilnih žrtava rata u Vladi Brčko Distrikta ovih dana raspisla je dva javna poziva za dodjelu jednokratne novčane pomoći članovima boračkih populacija sa područja Brčko Distrikta.

Senad Bešić, voditelj Službe pojasnio je da se prvi poziv odnosi na novčanu pomoć u nabavi udžbenika za srednjoškolce i studente. Iznos novčane pomoći je 250 KM pojedinačno, a pravo na njega imaju djeca iz porodica pogunulih boraca i RVI iz svih konstitutivnih naroda i građana iz Brčko Distrikta.

Za ove namjene iz budžeta Brčko Distrikta obezbijeđeno je 150.000 maraka, a kriterije pozivu zadovolji između 600 i 700 kandidata godišnje. Poziv je otvoren do 10. decembra.

Drugi javni poziv je u vezi sa slučajem smrti demobilisanog borca (naknada od 1.000 KM) ili člana porodice demobilisanog borca (300 KM). Ovaj poziv je otvoren do kraja kalendarske godine.

Do kraja godine biće raspisana još tri poziva, za stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca, RVI i članova njihovih porodica, demobilisanih boraca bez posla i članova porodice umrlog demobilisanog borca i jednokratne novčane pomoći za liječenje i stanje socijalne potrebe nezaposlenih demobilisanih boraca.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.