RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Ove godine oko 30 miliona KM za javne nabavke

Vlada  Brčko distrikta je, putem Odjeljenja za stručne i administrativne poslove, u prvih šest mjeseci ove godine sklopila ugovora, odnosno okvirnih sporazuma za  javne nabavke u  vrijednosti od 14,7  miliona KM.

Prema, nedavno objavljenim, podacima iz monitoringa kojeg je radilo više nevladinih  organizacija u  BiH, postupci javnih nabavki koje sprovodi Vlada Brčko distrikta ocijenjeni su pozitivnim i transparentnijim u odnosu na neke druge institucije u BiH.

„Od početka ove godine počeli smo i sa sprovođenjem E- aukcija gdje je samo pri nabavci kancelarijskog namještaja za potrebe Skupštine Brčko distrikta, primjenom ovakvog sistema  nabave, napravljena ušteda od 30 hiljada KM“, istakao je Srđan Blažić, šef resornog  odjeljanja. On je pozitivno ocijenio ovakve rezultate monitoringa za javne nabavke u Brčko distriktu, te naglasio da će i u budućnosti ovaj proces biti još transparentniji.

Monitoring se vršio u periodu april – septembar tekuće godine nad 173 ugovorna organa iz cijele BiH praćenih na dnevnoj osnovi i u tom uzorku je 11 općina, 11 gradova, 38 javnih poduzeća, 53 ministarstva na svim razinama vlasti i 60 različitih upravnih organizacija.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

1 komentar

Snezana Cumurivic 25.10.2017. - 00:49 at 00:49

Masala jeste ustedjeli!
Sta ce vam namjestaj – sta fali dosadasnjem?
Valjda ljudi rade u Institucijama Brcko Distrkta BiH a ne stoka!
Razbacujete se miliinima kao da ste ih vi zaradili, i jos kao to transparentno radite! Pa vi ste takve raspikuce kakve svijet nije jos vidio! Ko vam daje za oravo da svake godine kupujete ono sto vec imate za upotrebu? Razumijem da kupite kancelarijski materijel, i ostalo sto vam je neophodno za nesmetan rad , ali tolike milione – pa za sta ih konkretno trosite?
Objavite listu tj popis stvari koje ste vec kupili i koju cijenu smo platili za to. Neka vidi narod i zna gdje idu pare i je li opravdana kupovina. Nemojte da nas samo izvjestite o visini utrosenog NASEG novca i to kao usput. Prestanite vise s tim javaslukom, dosta je!

Kometari su zaključani.