RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Platni spisak institucija BiH duži za 583 novozaposlene osobe

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić izjavio je danas da je u septembru 2018. godine, ondnosno neposredno prije opštih izbora, iz budžeta institucija BiH isplaćena plata za 21.806 osoba, dok je na platnom spisku u maju 2019. godine bilo 22.389 ljudi što potvrđuje da je broj zaposlenih povećan za 583.

“Svi koji se trude da demantuju ove činjenice mogu se obratiti Ministarstvu Finansija i trezora BiH, koje isplaćuje plate, ali i Agenciji za statistiku, Direkciji za ekonomsko planiranje, te Međunarodnom monetarnom Fondu i Svjetskoj banci gdje, takođe, prate i obrađuju ove podatke”, rekao je Špirić Srni.

On je pozvao one koji sumnjaju u ove podatke da se obrate ovim institucijama, iz kojih su mu dostavljeni zvanični podaci zaključno s 31. majem, pa da vide da li ima u junu novozaposlenih.

“Suvišna je svaka polemika sa onima kojima je Savjet ministara zavod za zapšljavanje. Takvi nemaju nikakve vizije i nisu mogli uraditi ništa korisno za cijeli mandat pa otimaju dane da još malo ostanu u vlasti jer kad odu niko ih se neće sjećati, pa čak ni ovi koje su zaposlili”, naglasio je Špirić.

Izvor: Srna

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U BiH finansijski revidirane 74 institucije, revizori dali 499 preporuka

Radio Brčko

U institucijama BiH biće potrošeno 740.000 KM za meso, a 120.000 za alkohol

Radio Brčko

Troškovi rada institucija BiH i investicije koštaju 927 miliona maraka godišnje

Radio Brčko