RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

U institucijama BiH biće potrošeno 740.000 KM za meso, a 120.000 za alkohol

U institucijama BiH u naredne dvije godine biće potrošeno 5,9 miliona KM za hranu, piće, servisiranje vozila, hotelski smještaj, održavanje objekata, opreme i ostalo.

Prema tenderu za nabavku proizvoda i usluga, nekih potrebnih za godinu, a nekih za naredne dvije godine, kojih je ovih dana objavila Služba za zajedničke poslove institucija BiH za teletinu, junetinu i jagnjetinu biće izdvojeno 600.000 KM, za svinjetinu 30.000 KM, a za ribu 110.000 KM.

Ovih dana teče rok za nabavku sokova u vrijednosti od 260.000 KM, a počeo je da teče rok i za nabavku alkoholnih pića za šta će biti izdvojeno 120.000 KM, piše danas “Dnevni avaz“.

Najviše se traže pivo, viski, posebno “čivas” i “džim bim”, vina “žilavka” i “vranac”, te rakije, a posebno travarica, kruškovača i loza.

Krajnji rok za nabavku dvogodišnjih zaliha alkohola je oktobar ove godine.

Planirana je i nabavka čaja za 17.000 KM, a kafe i toplih napitaka za 24 mjeseca u iznosu od 190.000 KM.

Za voće i povrće biće potrošeno 300.000 KM za dvije godine, a isto toliko i za druge prehrambene proizvode.

Za plaćanje parkinga predviđeno je 150.000 KM godišnje.

Izvor: SRNA

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Савјети како да и најжилавије месо учините сочним и меканим

Radio Brčko

У Хрватској расте потрошња лијекова за смирење и антидепресива

Radio Brčko

Највише запослених Бошњака у институцијама БиХ

Radio Brčko