RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Počela podjela “Zimske pomoći” Crvenog križa

Zahvaljujući donaciji švicarskog Crvenog križa, članovi brčanskog Crvenog križa danas su podijelili više od 100 novčanih bonova od 50 maraka za najugroženije stanovnike Distrikta. U naredna dva dana planira se podjela bonova za još 300 obitelji.

“Švicarski Crveni križ već tri godine uzastopno provodi projekt “Zimske pomoći” zajedno saDistriktom, Šamcem i Orašjem. Nažalost, najveći broj korisnika je iz Brčkog, zbog čega smo dobili 30.000 maraka, a što je dovoljno za oko 400 porodica ili 600 korisnika pojeidnačno”, istaknuo je sekretar CK BD Denis Šehanović, konstatirajući kako je sve teže naći donatore za ovakvu vrstu pomoći.

 

Ramiza Čehajić iz Brčkog, majka troje djece boluje od dijabetesa. Danas je došla po svoj kupon u prostorije Crvenog križa. Kaže da joj je svaka vrsta pomoći dobro došla jer ni ona, ni muž, nemaju nikavih primanja, zbog čega su im nedavno isključili struju.

Prioritet prilikom odabira korisnika „Zimske pomoći 2017“ su stanovnici Distrikta bez ikakvih primanja, obitelji s djecom koja imaju poteškoće u razvoju, socijalno ugroženo stanovništvo, nezaposlene, osobe s liste korisnika stalne ili privremene novčane pomoći Vlade Distrikta i  dodatka za njegu i pomoć drugog lica, te samohrani roditelji.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.