Arhiva

Počeo Međunarodni sajam privrede u Brčkom

Šesnaesti međunarodni Sajam privrede u Brčko Distriktu, uz prisustvo privrednika iz više zemalja, zvaničnika Brčko Distrikta i drugih sredina, i velikog broja posjetilaca, otvoren je danas.

Na Sajmu privrede u Brčkom (Grčica- prostor bivšeg Tržnog centra Tropik) sajamski eksponati izloženi su na preko 10.000 metara kvadratnih zatvorenog i otvorenog sajamskog prostora. Prisutni su izlagači su iz BiH, Srbije i Hrvatska, te Austrije, Slovenije i Indonezije.

Siniša Milić, gradonačelnik je, u ime Vlade Brčko Distrikta koja je generalni pokrovitelj sajma, rekao da Vlada podržava sajam, da je on, iako nije na evropskom nivou, dobra šansa da se na jednom mjestu okupe izlagači, poslovni ljudi i kupci iz Brčkog, BiH i drugih sredina, i da sajam uz godine u godinu, dobija na kvalitetu.

Niko Babić, predsjednik Privredne komore Brčko Distrikta, koja je organizatgor sajma, je napomenuo da je na sajmu okupljeno oko 100 različitih privrednih izlagača iz nekoliko zemalja regiona, da sve teče u najboljem redu, a da će se konačni učinci sumirati u subotu, kada sajam završava sa radom.

Prisutni izlagači zadovoljni su organizacijom Sajma privrede u Brčkom.

Opšti je utisak da je međunarodni Sajam privrede u Brčkom, dobrom organizacijom, učesnicima, temama panela i velikim brojem prisutnih, zadovoljio očekivanja i organizatora, i učesnika i posjetilaca.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button