RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Poljić mjesto novčane traži zatvorsku kaznu

Šef Odjeljenja  za obrazovanje  u brčanskoj Vladi Momčilo Poljić izjavio   je  da  neće platiti kaznu  u iznosu  od 500 KM,   koju mu je  izrekla Agencija za zaštitu ličnih  podataka BiH, jer samtra  da   prilikom  upravnog nadzora  nad radom  visokoškolskih  ustanova u Brčkom,   nije povrijeđen  ni jedan zakon ove  zemlje.

Poljić tvrdi  da prilikom vršenja upravnog nadzora  nije bilo prekršaja, kada je zaštita  ličnih  podataka u pitanju, kako je navedeno u rješenju Agencije,  jer  je tu aktivnost nemoguće sprovesti bez uvida  u lične  podatke.

Šef Odjeljenja za obrazovanje je istakao  da kao legalista neće kršiti   društvene norme, te  će stoga  od nadležnog suda zatražiti da mu izrečenu novčanu kaznu  preinači u dane  zatvora ili  korisnog rada na slobodi.

Izvor: RTV HIT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: U tijeku radovi na uklanjanju kolosijeka na željezničkoj stanici u središtu grada

Radio Brčko

U Brčkom danas nema novih slučajeva virusa korona

Radio Brčko

У септембру највјероватније отварање вртића “Београд” у Брчком

Radio Brčko
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!