RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Poplavama presjecene sve putne komunikacije prema Bijeloj

Poplave uzrokovane višednevnim kišama presjekle su sve putne komunikacije  koje vode prema  mjestima  Prijedor, Skakava Gornja i  Bijela u južnom dijelu distrikta Brčko.

Poplavljene su okolne poljoprivredne površine . Rijeka Tinja je u stalnom porastu , jer padaline  ne prestaju.

Najteža situacija je u zaselku Cvijanovići gdje je voda poplavila  podrume kuća a stanovništo je u tom  dijelu je potpuno odsječeno od ostatka sela.

Do poplavljenog stanovništva u zaselku Cvijanovići se može samo čamcima doći.

Dežurna ekipa  Zdravstvenog  centra  Bijela  na čelu s doktoricom radi danonoćno i kako doznajemo raspolaže s određenom količinom lijekova, Zbog nemogućnosti dolaska djelatnica, ljekarna je zatvorena.

Trenutačno  je u prekidu i telefonska optička mreža, te je stanovništvo Bijele s ostatkom svijeta   povezano samo mobilnom telefonijom.

 

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!