RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Izvještaj Operativnog centra Brčko distrikta BiH

Zbog kiše koja pada i poplava ,neprohodni su sledeći putevi:

Dubrave-Cvijanovići ,Dubrave – zaseopk Mišići,Donja Skakava-Poljaci,Ulović-Malezijski put,Malezijski put-Skakava-Prijedor,Brka-Maoča,G.Rahić-Brka,Ulović-Brka ,Goričkići-Boće,Čardaklije-Rijeke,regionalni put Orašje-Tuzla-prohodna jedna traka,Brčko-Vršani.

Evakuisane su osobe iz Doma za stare u Rijekama.

Vodostaji rijeka su i dalje u porastu a vodostaj rijeke Save u 7 sati je iznosio 532cm.

Ekipe Civilne zaštite i Vatrogasne službe su na terenu i prate stanje i pružaju pomoć mještanima poplavljenih područja. Podsjećamo na brojeve telefona 121 i 123 koje možete pozvati za pomoć.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.