RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Potpisan Memorandum o razumijevanju između ombudsmana BiH i Turske

Ombudsmani Bosne i Hercegovine Nives Jukić, Ljubinko Mitrović i Jasminka Džumhur i Ombudsman Turske Şeref Malkoç potpisali su danas u Istanbulu Memorandum o razumijevanju između dviju institucije.

Cilj Memoranduma o razumijevanju jeste da stvori organizacione uslove za saradnju dviju institucija u oblasti zaštite prava građana, postupanja po žalbama i drugim aktivnostima koje se odnose na zadatke i svrhe rada svake od njih i na taj način doprinese zaštiti ljudskih prava i sloboda.

Memorandumom se uspostavlja okvir za razvoj partnerske saradnje strana potpisnica kroz razne vidove aktivnosti i pomoći u promociji i zaštiti ljudskih prava i sloboda građana, kao i razmjenu informacija i međusobne konsultacije u realizaciji projekata i programa, organizovanja uzajamnih posjeta, stažiranja, obuka, radionica, te drugih aktivnosti.

Memorandum predviđa da će se saradnja zasnivati na principima partnerstva, transparentnosti, odgovornosti, zajedničkog planiranja i usklađivanja aktivnosti, obostranog interesa, međusobnog informisanja i autonomnosti obje strane, saopćeno je iz  Ombudsmana za ljudska prava BiH.

Fena

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Turska: Najmanje 28 rudara poginulo u eksploziji u rudniku

Radio Brčko

У Турску би овог викенда могло да стигне 10 милиона доза вакцина против коронавируса

Radio Brčko

Снажно невријеме у Турској, има погинулих

Radio Brčko