RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Novoimenovana šefica Misije OSCE-a u posjeti Brčko distriktu BiH

Novoimenovana šefica Misije OSCE-a u BiH i ambasadorica Ketlin Kavalek (Kathleen Kavalec) boravila je danas u nastupnoj posjeti Brčko distriktu BiH gdje se u Gradskoj vijećnici sastala s gradonačelnikom Brčko distrikta BiH Sinišom Milićem, njegovim zamjenikom Antom Domićem i glavnim koordinatorom Vlade Seadom Šadićem.

„Zahvaljujem Vam se na posjeti i posvećenosti Brčko distriktu BiH. Uvjeren sam da ćemo i u vama imati dobrog saradnika, kao što je to bio slučaj sa Vašim prethodnicima“, istakao je gradonačelnik Milić u razgovoru s ambasadoricom Kavalek. On je dodao da Vlada Brčko distrikta BiH ima odličnu saradnju i konstantnu komunikaciju s Uredom OSCE-a u Brčkom te da je niz zajedničkih projekata koji su do sada uspješno realizovani.

Teme današnjeg sastanka bile su pitanja nacionalnih manjina s akcentom na naselje Prutače, borba protiv korupcije, oblast obrazovanja te buduća saradnja između OSCE-a i Vlade Distrikta.

Šefica Misije OSCE-a u BiH Ketlin Kavalek čestitala je zvaničnicima Distrikta na ostvarenom napretku i zahvalila se na organizovanom sastanku te izrazila podršku u daljnjem razvoju Brčko distrikta BiH kao i spremnost za saradnju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ Kетлин Кавалек на састанку са Милићем и Кадрићем

Radio Brčko

Представници Коалиције “Разумијевње” из Витеза, Мисије ОЕБС -а и Мреже “Мисли позитивно” одржали састанак

Дејана Крстић

U Brčkom održana panel diskusija o važnosti pozitivnih priča u medijima

Mirsad Arnautović