RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Povoljniji uvjeti za oboljele od šećerne bolesti

Nakon prošlotjednih aktivnosti u okviru Svjetskog dana dijebetesa, koje je organiziralo Udruženje Dijabetičara Brčko distritka, potpisan je i Memorandum o suradnji između Fonda zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta i ovog udruženja.

Prema riječima Đorđa Vukovića, predsjednika Udruženja Dijabetičara to bi u praksi, između ostalog, značilo obogaćivanje esencijalne liste insulinima novije generacije, ali i ortopedskim pomagalima, kao i ostalim dodatnim povoljnostima za ovu kategoriju ljudi.

„Raduje nas i to što je direktor Fonda Miodrag Todorović najavio, da se u suradnji s resornim Odjelom planiraj izdvajanje duplo većih sredstva za oboljele od šećerne bolesti“, poručio je Vuković prigodom današnjeg gostovanja u Radiju Brčko.

On je najavio i da počinje realizacija projekta „Škola dijabetesa“, koja će biti namijenjena svim građanima distrikta. Prijave se mogu izvršiti svaki radni dan od 07 do 14 sati u prostorijama udruženja.

Tekst: Željko Lazarević

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Дистрикт издвојио средства за набавку сензора за дијабетичаре

Vladimir Matijević

Brčko: Povodom Svjetskog dana dijabetičara danas upriličeni besplatni preventivni pregledi

Gorana Antić

Brčko: Narednog tjedna počinje Škola za dijabetičare

Radio Brčko