RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Potpredsjednik Indonezijske trgovinske i industrijske komore dolazi na SHF 2019

Dolazak na Sarajevo Halal Fair (SHF) 2019 potvrdio je Halim Kalla, potpredsjednik Indonezijske trgovinske i industrijske komore (indonezijski: Kamar Dagang dan Industri Indonesia – KADIN)  i izvršni direktor  Kalla Group.

KADIN je krovna organizacija indonezijskih poslovnih komora i udruženja. U fokusu rada Komore su sva pitanja koja se odnose na trgovinu, industriju i usluge, te je vrlo posvećena iskorištavanju potencijala i sinergije nacionalne ekonomije, nudeći strateški forum za indonezijske poduzetnike. KADIN je nezavisni zastupnik interesa privatnog sektora u Indoneziji. To je i jedina džavna poslovna organizacija ovlaštena Zakonom da govori u ime privatnog sektora, održavajući privilegovanu vezu s vladinim dužnosnicima i pokrivajući sve relevantne sektore.

Halim Kalla

Zahvaljujući 34 regionalne komore (KADIN Daerah) i 514 ogranaka okruga, KADIN osigurava nacionalnu pokrivenost. Zbog ove velike mreže, KADIN Indonezija je partner  stranim kompanijama koje su započele svoj angažman u Indoneziji i postale član KADIN Indonezije. U okviru Komore djeluje i KADIN Indonezija Business Service Desk-međunarodna jedinica za poslovne usluge KADIN Indonezije. KADIN BSD pruža neovisan pogled na nove mogućnosti i razvoj događaja u Indoneziji. Konkretno, on nudi iskustvo, mrežu i usluge, usko sarađujući s vladom Indonezije i poslovnim sektorom. Dakle, prva su kontakt strana za strane kompanije i provodnik progresivnog indonezijskog privatnog sektora. Dolaskom potpredsjednika Indonezijske trgovinske i industrijske komore otvara se mogućnost saradnje regionalnih kompanija sa ovim velikim tržištem.

Osim što je potpredsjednik Komore, Halim Kalla je i vlasnik Kalla Group, jedne od najvećih poslovnih grupa u istočnoj Indoneziji sa sjedištem  u Makassaru, Južni Sulawesi. Kompanija je počela s radom 1952. godine te se u početku bavila trgovinom tekstilom da bi vremenom proširila djelovanje u automobilskoj industriji, građevinarstvu, transportu i logistici, očuvanju energije i prirode.

Učesnici iz BiH i regiona imat će priliku za razmjenu iskustava i uspostavljanje saradnje. Učešće na SHF-u 2019. do sada su potvrdili i najavili učesnici iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Turske, Malezije, Indonezije, Austrije, Njemačke, Velike Britanije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bahreina, Francuske, Litvanije i mnogi drugi.

SHF 2019 bit će održan u Centru Skenderija u Sarajevu od 26. do 28. septembra 2019. godine, a organizatori Sajma su Bosna Bank International, Islamic Development Bank Group (IsDB) i IsDB Group Business Forum THIQAH, uz podršku Islamske Zajednice u Bosni i Hercegovini, Agencije za certificiranje halal kvalitete BiH, te Udruženja halal-industrije koje djeluje pri Gospodarskoj/Privrednoj Komori F BiH. Ovogodišnja manifestacija održava se pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH, Šefika Džaferovića.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Delegacija od 20 privrednika iz Saudijske Arabije dolazi na “Sarajevo Halal Fair 2019”

Radio Brčko

Susret svjetskih bankara na Sarajevo Halal Fair 2019

Radio Brčko