RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Ambasador Kine u službenoj posjeti gradonačelniku Miliću

U službenoj posjeti gradonačelniku Brčko distrikta BiH Siniši Miliću juče je boravio ambasador Narodne Republike Kine u BiH Nj.e. Ji Ping.

Milić i Ping ovom prilikom su razmijenili mišljenja o mogućnostima za konkretniju saradnju. Razgovarano je o infrastrukturnim projektima koje distrikt Brčko planira da realizuje, a  ambasador Ping je izrazio interesovanje za saradnju sa distriktom, kako u ovoj oblasti, tako i u oblasti energetike, transporta, poljoprivrede te telekomunikacija. 

Na sastanku je istaknuto da polovina od ukupnog broja kineskih trgovaca u BiH radi upravo na području distrikta Brčko, te da je ova lokalna zajednica otvorena sredina u kojoj oni ostvaruju svoj ekonomski interes ali i žive i obrazuju se. Kineski ambasador, koji je nakon posjete gradonačelniku posjetio i kineske trgovce u Brčkom, istakao je da su, prema ranijim razgovorima, oni zadovoljni odnosom sa lokalnim vlastima i građanima te da upravo u distriktu imaju dobar ambijent za poslovanje.

Razgovarano je i o kulturnoj razmjeni te napomenuto da su ove godine u Brčkom održani dani kineske kulture gdje je predstavljena tradicija ove zemlje. Gradonačelnik Siniša Milić rekao je da Brčko kao lokalna zajednica izuzetno poštuje kineski narod i kinesku državu i zahvalio ambasadoru Jingu na posjeti, te ga pozvao na Biznis forum Brčko distrikta BiH koji će biti održan u oktobru.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Položen kamen temeljac za izgradnju Omladinskog centra u MZ Grčica

Gorana Antić

Emisija “Gost, muzički urednik” – Esed Kadrić, Siniša Milić i Ivo Filipović

Radio Brčko

Identitet se brani prosvjetom i kulturom

Radio Brčko