RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Predstava Amaterskog pozorišta stigla i u seoske škole

Amatersko pozorište za djecu, osnovano pri brčanskom Kulturno umjetničkom društvu Centar 5,  odlučilo je da svoju prvu predstavu “Jesenja družina”, čija je premijera bila krajem oktobra u Domu kulture, dovedu i u ruralne škole.

“Smatramo da su tamnošnja djeca uskraćena kada je u pitanju ova vrsta kulturnog sadržaja. U utorak smo bili u školi u Brci, jučer u Breziku, a 12. decembra idemo u osnovnu školu u Bosansku Bijelu”, istakla je jedna od članova ovog pozorišta Jasmina Plečić.

Ovo Amatersko pozorište čini pored nje, kako je naglasila,  još četiri pedagoške radnice, i to Sanja Tripković, Edita Mehikić, Smaila Mešković i Marijana Novaković, te muzička pratnja na gitari Damir Plečić.

“Za djecu treba puno ljubavi. Mi svi radimo sa djecom, nekako smo se našli i ovo pozorište je naš poklon svoj djeci Distrikta zbog kojih je ono i formirano. Sami pravimo sve, i scenografiju, i kostime, ali i tekstove za predstave. A najveća nagrada nam je bila na premijeri naše prve predstave, kada je Dom kulture bio pun djece i njihovih roditelja”, istakla je Plečić.

Ovom prilikom, zahvalila se svima koji su pomogli da zaživi ovo Amatersko pozorište, kao i da se dobiju sve potrebne saglasnosti da se odigra prva predstava i da odziv bude odličan.

Trenutno u povodu Nove godine pripremaju predstavu pod nazivom “Novogodišnje želje”.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.